Protagonisme de projectes barcelonins al festival de cinema Carabanleft

El madrileny barri de Carabanchel acollirà aquest festival dedicat al cinema copyleft i autogestionat on es projectaràn «Sobre raons» o «Interferències» entre d’altres

Carabanleft sorgeix amb el trasllat de la mostra de cinema espanyol que es feia al barri a un centre comercial

Carabanleft sorgeix amb el trasllat de la mostra de cinema espanyol que es feia al barri a un centre comercial

Oscar Blanco.-La segona edició del festival de cine copyleft començarà el día 23 de febrer amb força més activitats que el primer any i presència d’obres fetes a Barcelona i a Catalunya. Tota una setmana de programació que inclou projeccions sense distingir entre llargmetratges i curtmetratges, creació en directe, un concurs de curtmetratges realitzats durant el festival, debats  i tallers que van des del guió i l’edició digital fins al software i hardware lliures a la producció audiovisual. El festival s’ha organitzat a través d’una assemblea i les activitats s’allotjaràn a diversos centres autogestionats del barri com Checoslovaquia 34, la Casa del Barrio, ESLA EKO o el C.S.O la Gatonera.

El primer día tots els films que es veuràn a la Mostra de cinema copyleft han siguts produits a Barcelona: a la Casa del Barrio es podrà veure el documental «No-Res» de la productora Metromuster sobre el procés de gentifricació de la colònia Castells a les Corts, el documental de 15mbcn.tv «Sobren raons» sobre la campanya pel tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers (CIEs) , «72 horas: autonomía obrera en la Barcelona de los años sesenta» dirigit per Oriol Murcia amb la presència dels creadors de tots tres projectes audiovisuals i, per la nit a Checoslovaquia 34, la pel·lícula sobre qüestions relacionades amb les relacions nord-sud  «Interferències» realitzada pel col·lectiu Quepo i l’ONG Observatori pel Deute de la Globalització (OGD).

La participació barcelonina la tanca la sèrie de reportatges documentals sobre artistes Ilov.tv de Several Estudios. També es podran veure projectes catalans com els documentals «To shoot an elephant» d’Alberto Arce sobre l’operació «plom fos» a la franja de Gaza i l’ «Operació Garzón contra de l’independentisme català» de Zeba productions i Llibertat.cat.

Com ja es pot observar ens el projectes catalans, a la Mostra de cinema copyleft domina el gènere documental i sobretot vinculat a l’activisme i els moviments socials doncs són el tipus de projecte que és solen llicenciar sota els parametres de la cultura lliure. Però, també s’inclouen projectes de ficció com el thriller polític  «Bastille«. Barna CC estem en contacte amb el organitzadors del festival i tractarem de cobrir des de la distancia l’actualitat del festival, sobretot la vinculada als participants barcelonins.

[+] Informació:

Carabanleft. Segona setmana de cinema copyleft de Carabanchel

Tanquem els CIEs

Un comentario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: